slideshow04

Војни лекари у прибојским селима

У оквиру досадашње, добре сарадње Војске Србије и Општине Прибој, и на подручју прибојске општине, спроведена је једнодневна акција „Војни лекар на селу“.

Ова практична акција, која је наишла на велико одобравање мештана, организована је у четвртак, 26.новембра, у две прибојске месне заједнице, Мажићи и Забрњица, у времену од 8 до 14 сати.

Тако су углавном најстарији житељи, у удаљеним прибојским селима, били у прилици, да условно речено, на свом кућном прагу, обаве лекарски преглед, и то од стране војног лекара, о којима они имају високо и мишљење и поштовање, и да бесплатно добију лекове, сходно прописаној терапији. Наравно, ако је то лекарски преглед показао, предложили су и упуте за њихово даље лечење.

С обзиром на разуђеност домаћинстава у планинском делу општине Прибој и чињеницу да су то углавном старачка домаћинства, одзив је био изнад свих очекивања. У два села прегледано је преко 40 пацијента, подељено је близу 200 оригиналних лекова, пацијенти су могли да добију чак и инјекцију на лицу места, а волонтери Канцеларије за младе из Прибоја поделили су свим пацијентима и пакете животних намирница - дар Црвеног крста из Прибоја.

Због актуелне пандемије корона вируса, акција је спроведена уз потпуну примену свих епидемиолошких мера.

Поред стручног прегледа војног лекара, житељи ова два села, још су задовољнији указаном приликом, да мимо стручног дела прегледа и необавезно поразговарају са војним лекарима и припадницима Војске Србије, па су за овакву акцију имали само речи хвале, уз жељу, ако је то могуће, да се ускоро, поново организује долазак војних лекара у њихова села.

Током акције „Војни лекар на селу“ припаднике Војске Србије и мештане, у име локалне самоуправе обишли су Борис Мрдовић, председник СО Прибој и Вук Луковић, шеф Кабинета председника општине Прибој, који су истакли задовољство досадашњом сарадњом са Војском Србије, у нади да ће она бити још плодотворнија, најављеном изградњом касарне у нашем граду.

Ово је била само једна од акција у низу Војске Србије на подручју наше општине. Ускоро се очекује и донација одређеног књижног фонда основним и средњим школама, као и дезинфекција одређених јавних објеката на подручју општине Прибој.