slideshow04

Настављени радови на топлани

Радови на изградњи градске топлане на биомасу у Прибоју одвијају се по плану. Упркос зимском периоду, неимари „Енерготехнике Јужна Бачка“ из Новог Сада, користе релативно лепо време, па се предвиђени рокови, поштују у потпуности, а урађено је видљиво, закључак је са редовне месечне видео конференције консултаната немачке КфВ банке, представника Министарства енергетике Владе Србије, извођача радова и инвеститора.

„Опрема будуће топлане стизаће сукцесивно, она је спремна у Аустрији односно Бечу, и њена монтажа следи пре затварања грађевинске конструкције будуће котларнице.", рекао је директор ЈП „Топлана“ из Прибоја, Зоран Ратковић.

С обзиром на дотрајалост, досадашњег топловода пре свега, који је стар и близу пола века, због чега су сваке сезоне биле честе хаварије, што је утицало на функционисање даљинског грејања у појединим деловима града, у оквиру изградње топлане на биомасу, предвиђена је и комплетна реконструкција и топловода, али и подстаница.

Према речима директора Топлане, радови на реконструкцији подстаница и топловода уследиће после завршетка актуелне грејне сезоне, док би нова топлана, прва су Србији на биомасу, требало да буде у функцији од наредне грејне сезоне.