slideshow04

Одржана 16. седница Општинског већа општине Прибој

На дневном реду 16.седнице Општинског већа општине Прибој, којом је председавао заменик председника Општине, Саша Василић, разматран је Извештај о раду Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој у протеклој години, са освртом на петогодишњу статистику Агенције за безбедност саобраћаја на подручју општине Прибој.

Према речима Драга Дробњаковића, председника општинског Савета за безбедност саобраћаја, општина Прибој се налази у групи безбеднијих општина у Републици Србији, мада и даље треба радити на подизању саобраћајне културе, како би се још више смањио број саобраћајних незгода, како са смртним последицама, тако и са тежим или лакшим повредама лица.

Иначе, Општински савет је један од најактивнијих савета за безбедност саобраћаја у Србији, а резултати се виде на делу.

Тако се и у претходној години, доста радило на неутралисању тзв.црних тачака, постављањем принудних успоривача брзине, металне заштитно-одбојне ограде и саобраћајних огледала, изградњом приступних степеништа и обезбеђивања аутобуских стајалишта.

Поред активности на терену, у протеклој години доста се радило и на едукативном плану, неговању саобраћајне културе и поштовању саобраћајних прописа кроз поделу Бојанки и Пажљивкових правила у саобраћају за прибојске предошколце и основце, а за све новорођене бебе у општини Прибој, обезбеђена су бесплатна аутоседишта.

Пошто је досадашњем Савету истекао мандат, изабрани су и нови чланови Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима, на мандатни период од четири године, у саставу Драго Дробњаковић, Видосав Цинцовића, Миле Јовановић, Драган Којадиновић, Владимир Милинковић и Марко Јањушевић.

Већници Прибоја, на данашњем заседању, без расправе, подржали су и извештај о раду Општинског правобранилаштва општине Прибој за 2020.године, а донет је и закључак за власнике летњих башти, тенди на летњим баштама, затоворених излога и покретних објеката, као што су тезге, апарати за сладоледе и кокице, расхладне коморе, који су били постављени у 2020.години, према раније издатој сагласности, да исте могу поставити и у 2021.години.

По истом закључку, Веће неће давати сагласност за постављање монтажних објеката по новоподнетим захтевима, уколико то прво нису имали у 2020. години.

Веће такође не даје сагласност за поновно постављање летње баште на тротоару који се реконструише, испред стамбене зграде у улици 12.јануар број 90 – 94.