slideshow04

Прибојски рецитатори награђени на 41. Смотри рецитатора Златиборског округа

Ученик прибојске Гимназије Камбер Хасанагић, представљаће Прибој и Златиборски округ, у старијем узрасту, на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“, која се одржава у Ваљеву. Он је освојио прво место на Окружној смотри рецитатора, која је одржана у Косјерићу 28. априла, а говорио је песму „Нисам видео Марија“ Јелене Стојковић, а његов ментор је професорка српског језика Мица Ракић.

Оцењивачка комисија у саставу професора Гордане Ђокић, Сене Вукотић и Филипа Вукотића прогласила је најуспешније рецитаторе у све три узрасне категорије, а међу њима је и млада прибојска рецитаторка Елена Савић, која је заузела треће место у млађем узрасту. Елена Савић, ученица ОШ „Десанка Максимовић“ Прибој, говорила је песму Тање Савић „Нећу да одрастем“, а ментор јој је учитељица Јелена Ратковић.

Одлука организатора је да се ове године 52. Смотра рецитатора Србије ,,Песниче народа мог“ одржи у онлајн формату због тренутне епидемиолошке ситуације. Жири на свим нивоима такмичења заседа ,,уживо“, а снимци се емитују у континуитету за сваку категорију посебно, као што је то случај и у нормалним околностима. Жири на 41. Смотри рецитатора Златиборског округа погледао је 52 снимка рецитатора из Пожеге, Прибоја, Пријепоља, Ужица, Сјенице, Чајетине, Ариља, Бајине Баште, Нове Вароши и Косјерића. Према пропозицијама само првопласирани из све три узрасне групе настављају такмичење на републичком нивоу.

Републичка Смотра рецитатора одржаће се према календару такмичења и смотри за школску 2020/2021. годину Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, 14. и 15. маја такође у онлајн формату.