slideshow04

Вакцинација у Слободној зони

Да је вакцина једни лек против пандемије корона вируса, схвата све више наших грађана, па је имунизација све масовнија. У општини Прибој, која је у самом врху Републике Србије по броју вакцинисаних, у односу на број становника, грађанима су на располагању бројни вакцинални пунктови, било да се ради о пријављенима преко Е-управе или вакцинацији без заказивања, а мобилни тимови Дома здравља присутни су и у већини прибојских села.

На основу исказаног интересовања радника, запослених у компанијама "Слободне зоне Прибој", вакцинација је 7.маја, обављена на њиховим радним местима, што су искористили радници, којима радне обавезе нису дозвољавале да се благовремено вакцинишу.

За један дан у Слободној зони Прибој вакцинисано је преко 40 радника из три компаније, чиме су задовољни били у мобилном тиму Дома здравља Прибој.

"Пре свега, радује чињеница да су и радници и њихови претпостављени, привредници, схватили значај имунизације, па ћемо, зависно од интересовања радника, овај тренд наставити и у наредном периоду.", рекла је др Алма Струјић, вођа мобилног тима Дома здравља Прибој.

Вакцинацији на радном месту, одазвали су се радници шпанске фирме "Рефиса", пожешке компаније "Инмолд", а најбројнији су били радници турске фирме "Флекс академи", која тренутно у Слободној зони Прибој запошљава највише радника.

"Препознали смо значај здравља наших радника за наш производни процес, па смо и до сада примењивали све прописане мере. Вакцинација, поготову овако на радном месту, значи и нама као компанији, али и радницима.", рекао је Шафак Октанај, генерални директор компаније "Флекс академи".

Да имунизација буде што успешнија, Дом здравља Прибој излази у сусрет свим заинтересованим грађанима, па се тако разговарало и о организованој вакцинацији спортиста и спортских радника, кроз клубове али и асоцијацију спортских колектива у нашем граду.