slideshow04

Поплочава се улица "12. јануара" Старом Прибоју

Ових дана приводи се крају комплетна реконструкција дела улице "12. јануар" у Старом Прибоју. У захвату је деоница од 150 метара, од ОШ "Бранко Радичевић" преко Бријега, до "Завичајног музеја".

Радови су започети у октобру прошле године и радило се фазно. Најпре је извршена замена дотрајалог цевовода, који никада није мењан, новим полиетиленским цевима, а тамо где је то било могуће, регулисана је и кишна канализација, као и електромрежа. Промењена је и комплетна јавна расвета на овом делу.

poplocavanje_ulice_12_januar_2021

Ових дана приводи се крају и поплочавање започете деонице улице. Уместо досадашњег асфалта, постављене су бехатон плоче, како на тротоарима, тако и на коловозу, које су само различите структуре. У питању је укупна површина од 2300 квадрата, а уређено је преко 20 паркинг места.

Средства за ову инвестицију обезбедила је општина Прибој, а радове заједнички изводе два прибојска јавна предузећа – ЈКП „Услуга“ и ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој.

Иначе, у плану је реконструкција комплетне улице "12. јануар", од раскрснице на уласку у Стари Прибој из правца Насеља, до сквера код цркве у овом делу града, укупне дужине око хиљаду метара.