slideshow04

14 милиона динара за наставак реконструкције улице "12. јануара"

За наставак реконструкције улице “12. јануар” у Старом Прибоју, Влада Републике Србије - Кабинет министра без портфеља задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина, локалној самоуправи у Прибоју одобрила је 7 милиона динара.

Уговор су данас, 26. маја, у Београду потписали министар Новица Тончев и председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

На основу Јавног позива за унапређење инфраструктурних капацитета изразито неразвијених подручја, где је кроз Програм два, опредељено укупно 250 милиона динара, општина Прибој је конкурисала са пројектом "Наставак реконструкције дела улице "12. јанаура" у Старом Прибоју".

Укупна вредност пројекта је 14 милиона динара, који ће, са по 50% финансирати Општина Прибој и Кабинет министра без портфеља Владе Србије, задуженог за унапређење недовољно развијених општина.

Подсетимо, комплетна реконструкција улице "12. јануар", односно главне улице у старом делу Прибоја, започела је крајем прошле године и ових дана се приводи крају деоница од 150 метара. Замењена је водоводна и канализациона мрежа, регулисана кишна канализација где је то било могуће, промењена је и електроинсталација, а потом су и тротоари и коловоз поплочани бехатон плочама.

Средства за досадашњу реконструкцију улице “12. јануар” обезбеђена су кроз буџет Општине Прибој, радови ће сукцесивно бити настављени, а план је да се реконструише комплетна улица, у дужини од једног километра.