slideshow04

Одржана 5. седница Скупштине општине Прибој

Парламентарна дебата у општини Прибој постаје све динамичнија и дужа. Иако се на дневном реду нашло свих 30 тачака дневног реда, пета седница у актуелном скупштинском сазиву, одржана у среду, 16.јуна, трајала је пуна четири сата, што је до скора, у парламентарној пракси Прибоја, било помало заборављено. Половина тачака дневног реда имала је домен кадровске проблематике, а најбитнија одлука је ребаланс буџета Општине, други по реду.

Буџет Општине Прибој сада износи 1.539.816 хиљада динара.

"У односу на претходни ребаланс, Буџет Општине Прибој је сада већи за 52,7 милиона динара или за 3,54%. Повећање се односи на трансферна средства Републике, и то у највећем делу за заштиту животне средине од 42,6 милиона динара и путну инфраструктуру од 7 милиона динара.", рекао је Славиша Јањушевић, руководилац Одељења за друштвене делатности, финансије и буџет.

Одборници СО Прибој већином гласова донели су и Одлуку о завршном рачуну консолидованог рачуна буџета општине Прибој за 2020.годину, као и Одлуку о усвајању Споразума о оснивању заједничке службе за цивилну заштиту и смањење ризика од катастрофа у сливу реке Дрине.

Једногласно, СО Прибој усвојила је и Акциони план за родну равноправност општине Прибој за период до 2024.године, затим Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, као и Оперативни план одбране од поплава за воде другог реда у општини Прибој, у текућој години.

Прихваћен је извештај о раду Општинског правобранилаштва, као и извештај о пословању Регионалне санитарне депоније "Бањица" Нова Варош у 2020.години, уз допуњени Програм пословања, истог предузећа, у овој години.

Иако није законска обавеза, на дневном реду СО Прибој нашао се и Извештај о раду Градске спортске дворане, као д.о.о., где ће локална самоуправа, након прикључења новог система грејања, настојати и да изнађе значајнија средства за реконструкцију објекта, који је пуштен у рад пре четврт века, 1995. године.

Прибојски одборници прихватили су и Одлуку о спровођењу јавног конкурса за избор директора јавних предузећа, чији је оснивач локална самоуправа, а ради се о ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој, ЈКП "Услуга" и ЈП "Топлана" Прибој. Конкурси ће бити расписани у септембру.

За вршиоце дужности директора установа Туристичке организације Прибој и Спортског центра Прибој поново су именовани Владан Радовић и Саво Спасојевић, нови вршилац дужности директора Дома културе у Прибоју је Светлан Милинковић, а нови - стари директор Градске библиотеке је Селма Кулоглија.

Сходно саставу актуелне скупштинске већине, изабрана је и Општинска изборна комисија, на чијем челу ће и даље бити Радош Крушкоња, док ће секретар бити Владе Бошковић.

СО Прибој на данашњој седници донела је и Решење о образовању Комисије за планове, затим избору чланова Савета за међунационалне односе, као и о именовању чланова надзорних одбора - ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој, ЈКП “Услуга”, ЈП “Топлана”, затим члана Управног одбора Дома културе, као и члана Школског одбора Машинско-електротехничке школе.

На почетку седнице, због недавне смрти одборника ПУПС-а Бранка Ђуровића, одборнички мандат потврђен је Данилу Пјевчевићу испред СНС, са листе “Александар Вучић - за нашу децу”.

Пето заседање СО Прибој, завршено је питањима и предлозима одборника, која се углавном односе на решавање инфраструктурних и комуналних проблема грађана у овој локалној заједници.