slideshow04

Посета помоћника министра пољопривреде

Помоћник министра пољопривреде за рурални развој Александар Богићевић, у уторак, 7. децембра, други пут је у овој години посетио општину Прибој и прибојске пољопривреднике.

У центру МЗ Кратово, сала у реновираном Дому је била крцата, одзив пољопривредника одличан, без обзира на лоше временске прилике. Пољопривредници су дошли у великом броју, како би из прве руке чули реч струке, што ће им олакшати рад у домаћинству, пољу, воћњаку или њиви, и омогућити бољу производњу.

А гости, челници министарства и локалне самоуправе, стручњаци из области аграра. Уместо класичних излагања, вођен је непосредан дијалог, о ономе што тишти сељака у овом крају.

"Разговарали смо и о проблемима и о плановима за наредну годину. Држава жели да врати живот српском селу и зато ће аграрни буџет у следећој години бити већи за чак 12 милијарди динара.", рекао је помоћник министра пољопривреде, Александар Богићевић.

Он је рекао да ће се наставити да ради све оно што треба селу и сељаку, од путева и водовода, до директних субвенција за све гране пољопривреде.

Председник СО Прибој Борис Мрдовић, у име локалне самоуправе, захвалио се помоћнику министра на другој овогодишњој посети општини Прибој, које увек резултирају конкретним пројектима, бројним субвенцијама и подстицајним мерама.

"Заједно са државом на локалу се радило на стварању предуслова за бављење било којом гране пољопривреде, јер су прибојска села, због индустријализације, дуго била у другом плану, без потребне инфраструктуре, поготово путне али и остале надоградње, која се данас подразумева за рад и живот људи на селу, исто као и у граду.", истакао је Мрдовић.

У наставку скупа у прибојској МЗ Кратово, стручњаци Стручне службе из Ужица, одржали су предавања на увек актуелне пољопривредне теме.