slideshow04

Kонференција са међународним учешћем "ПРОФ.ДР ВУЈИЦА ЈЕВЂЕВИЋ хидролог светског гласа" у Прибоју

У Прибоју ће у четвртак, 16.децембра у хотелу Терме 36.6, бити организована Kонференција са међународним учешћем, "ПРОФ.ДР ВУЈИЦА ЈЕВЂЕВИЋ хидролог светског гласа", у организацији Савеза инжењера и техничара Србије и Удружења инжењера Полимља.

 

Kонференција за циљ има, да осветли лик и дело, проф.др Вујице Јевђевића, познатог Прибојца. Kонференција почиње у 10 часова, а суорганизатори исте су Грађевински факултет Универзитета у Београду, Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду, Институт за водопривреду „Јарослав Черни“, Инжењерска академија Србије и Инжењерска комора Србије. Kонференција се одржава под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Министарства културе Републике Србије и Општине Прибој.

Након Kонференције планирано је и отварање изложбе посвећене лику и делу проф. др Вујице Јевђевића у Завичајном музеју у Прибоју, са почетком у 17.30h. Аутор изложбе је Оливера Ћосович, а организатори Савез инжењера и техничара Србије и Удружење инжењера Полимља у сарадњи са Завичајним музејом у Прибоју.

Детаљније о Конференцији се можете информисати овде.