slideshow04

Савет за безбедност саобраћаја: реализоване све активности

Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој реализовао је готово све планиране активности у текућој години, које су имале едукативни карактер, на подизању нивоа саобраћајне културе али и повећање безбедности свих учесника у саобраћају, пре свега деце.

За 145 првака подељена је брошура Пажљивкова правила у саобраћају, док је 179 предшколаца добило Бојанке на исту тему, све са циљем упознавања са основним правилима у саобраћају.

Савет је и ове године доста радио и на тзв. мапирању критичних тачка по безбедност свих учесника у саобраћају, где се практичним деловањем радило на отклањању тих ризика.

У том контексту у овој години је набављено 520 метара заштитно одбојне металне ограде, као и 15 саобраћајних огледала.

Након изграђеног приступног степеништа за житеље насеља Рабреновац, ове године поставаљена је и расвета на државном путу Прибој - Увац, како би возачи лакше уочавали пешаке током преласка магистрале на обележеном пешачком прелазу.

Програмом рада Савет је помагао и техничко опремање саобраћајне полиције, а о последицама непоштовања саобраћајних правила и нежељеним последица, прибојским средњошколцима, на свом примеру кроз организоване трибине, сведочили су актери управо таквих догађаја.

Посебан акценат у раду Савета и ове године посвећен је нашим најмлађим суграђанима, па је до сада преко Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој набављено 520 аутоседишта за децу, а само у 2021. години бесплатно је подељено 100 сертификованих аутосистема за наше најмлађе суграђане.