slideshow04

Одржане 60. Омладинске сеоске игре у Саставцима

У Саставцима су Првог маја одржане јубиларне, 60. Омладинске сеоске игре, на којима је наступило преко 100 такмичара, сврстаних у пет екипа - Саставци, Батковићи, Сочице, Прибојска Бања и Оландићи. Они су се надметали у 10 спортских и чобанских дисциплина.

Свеукупни победник Игара је екипа Сочица, други су Оландићи, а трећа Прибојска Бања.

Већ више од пола века центар месне заједнице Саставци, Првог маја је дан окупљања, дружења и надметања младих прибојских села. Празник рада, али и празник Игара. Својеврсна смотра спорта и младости. Једина некомерцијална манифестација у овом крају, где се игра из љубави, за своје село, за победу више, за престиж. Победа у Саставцима имала је и има своје посебне чари. То се памти и препричава, не само до наредне године, већ док се такмичи једна генерација. А овде се већ одавано надмећу и по три генерације из једне породице. Тако је већ пуних шест деценија,без прекида.

Покровитељ свих досадашњих Игара била је Општина Прибој, а организатор је последњих година Спортски савез Прибоја. Успешан домаћин увек је била МЗ Саставци, која тог дана обележава и Дан месне заједнице.

Већ три године Омладинске сеоске игре у Саставцима су и квалификације за Сеоске игре Спортског савеза Србије, а последње две године победник ове манифестације, екипа прибојског села Батковићи, постала је и двоструки шампион Сеоских игара Србије.

Било би лепо да ту традицију настави екипа Сочица, која, за наступ у републичком финалу, мора да се избори на регионалном турниру, који ће бити одржан у Краљеву.