slideshow04

Завршена дигитализација биоскопа у Прибоју

У прибојском Дому културе завршена је дигитализација биоскопа, вредна 11 милиона динара.

Тако сада Прибојци у свом биоскопу могу да гледају филмове по најсавременијим стандардима, што подразумева перфектну слику и савршено прецизан тон.

Поступак дигитализације прибојског биоскопа имао је две фазе. Прва, која је завршена пре више од годину дана, подразумевала је набавку најсавременијег аудио система, који ће посетиоцима омогућити доживљај звука који долази из више праваца. То ствара илузију као да се све дешава, ту око вас, а не на филмском платну.

У фази преддигитализације, инсталиран је и пројекциони екран, односно велико рол платно, које је погодно и за пројекцију 3D филмског садржаја.

"Срце система је ласерски пројектор са додатком за репродукцију садржаја у 3D формату, што пружа перцепцију гледања дубине на филмском платну.", истиче Светлан Милинковић, директор Дома културе.

Дигитализација прибојског биоскопа омогућиће несвакидашњи филмски доживљај и осећај савршеног склада слике и тона, док ће први филм, који буду приказивали помоћу нове технике, бити бесплатан, порука је директора ове установе.

Средства за дигитализацију прибојског биоскопа обезбеђена су кроз конкурсе Министарства културе, односно Филмског центра Србије, и наравно уз подршку Општине Прибој.