slideshow04

Усвојен Буџет Општине за 2023. годину

Одборници Скупштине општине Прибој, на свом последњем заседању у 2022. години, 28. децембра, усвојили су Буџет Општине Прибој за 2023. годину, у износу од 1.598.758.000 динара, што је у односу на последњи овогодишњи ребаланс, више за 135 милиона динара.

За капиталне инвестиције планирано преко 30 одсто, односно 425 милиона динара, а значајна средства очекују се и из других фондова, на основу спремних пројеката, у које локална самоуправа последњих година улаже доста.

На 13. седници СО Прибој, у овом скупштинском сазиву, прихваћен је и трећи ребаланс буџета Општине Прибој у 2022.години, који сада износи 1.463.069.000 динара, што је у односу на претходни ребаланс мање за 15,25 одсто.

Општина Прибој од 1.јануара за свако новорођено дете, као помоћ породици, издвајаће 100 хиљада динара, без обзира на редослед рађања, а заостале обавезе биће измирне ових дана.

Прибојски одборници прихватили су и План детаљне регулације градског подручја, Одлуку о локалним комуналним таксама, Правилнике о изгледу такси исправа и кровних ознака, као и Кадровски план Општинске управе у 2023. години.

Општински парламент дао је сагласност на Програме рада за наредну годину прибојских јавних предузећа и установа, а одборници су се бавили и кадровском проблематиком.

На мандатни период од четири године за директора ЈП "Топлана" Прибој, именован је Марко Јањушевић, а Центра за социјални рад Здравко Никачевић, који су до сада били вршиоци дужности директора ових колектива, док је за вд директора Туристичке организације Прибој, поново именован Владан Радовић.

Именован је и по један члан школских одбора МЕТШ и Гимназије Прибој.