slideshow04

Одржана 49. седница Општинског већа

Већници Прибоја, на свом последњем заседању у овој години, 22. децембра, разматрали су предлог трећег ребаланса општинског буџета, који сада износи 1.463.069.000,00,што је у односу на претходни ребаланс мање за 15,25 %.

Смањења се углавном односе на капиталне инвестиције, које због опште познате ситуације са енергентима, нису реализоване у овој години, односно за које нису преузете обавезе.

Са друге стране, како је истакао председник Општине, Лазар Рвовић, реализовани су важни капитални пројекти, па је тако, само у путну инфраструктуру, на подручју општине Прибој, утрошено 600 милиона динара, што су огромна средства.

У општинској каси за наредну годину требало би да се нађе 1.598.758 хиљада динара, што је у односу на последњи овогодишњи ребаланс, више за 135 милиона динара.

Иако је за капиталне инвестиције планирано преко 30 одсто, односно 425 милиона динара, значајна средства очекују се и из других фондова, на основу спремних пројеката, у које локална самоуправа последњих година улаже доста.

Општина Прибој од 1.јануара, за свако новорођено дете, као помоћ породици, издвајаће 100 хиљада динара, без обзира на редослед рађања, а заостале обавезе биће измирне ових дана - чуло се на 49.седници Општинског већа, на којој су прихваћени и предлози одлука о изради Плана детаљне регулације градског подручја и локалним комуналним таксама, као и Кадровски план Општинске управе у 2023.години.

Већници Прибоја дали су и сагласност на Програме рада за наредну годину прибојских јавних предузећа и установа, о чему ће коначну реч дати одборници локалног парламента, на седници, која је заказана за среду, 28. децембар.