slideshow04

Стигло ново санитетско возило

Прибојским здравственим установама испоручено је ново санитетско возило са неопходном опремом за праћење и најтежих пацијента. Ово је нови поклон Владе Србије и ресорног министарства општини Прибој, а кључеви нових возила директорима здраствених установа и представницима локалних самоуправа, уручени су почетком фебруара на заједничкој свечаности у Београду.

"Ово је трећи санитет прибојским здравственим установама у претходних неколико месеци, који ће у значајној мери допринети обнављању дотрајалог возног парка Болнице и Дома здравља у Прибоју и омогућити комфорнији и бржи транспорт пацијента до здравствних центара у Ужицу или Београду.", рекао је др Владимир Милинковић, директор Дома здравља Прибој.

Новија и боље опремљена возила значе и бржи излазак на терен, што онда подразумева и бржу и ефикаснију интервенцију здраствених радника, на лицу места.

"Велико хвала Влади Србије и ресорном министарству, а посебно државном секретару Крсту Јањушевићу, који је итекако помогао да у само пола године добијемо већ трећи санитет, а све на задовољство здраствених радника, а посебно пацијената.", закључио је др Милинковић.

Последњом донацијом Владе Србије, односно Министарства здравља уручено је 15 санитетских возила здраственим установама широм Србије, међу којима се поново нашао и Прибој.