slideshow04

Радници ФАП-а у Уганди

Прибојски ФАП, након година транзиције, а потом и укључивања у наменску индустрију Србије, полако, корак по корак, враћа се и на светска тржишта, где се до последње деценије прошлог века, доста извозило Фапових возила, у првом реду камиона.

Тако се ових дана кренуло у релаизацију једног међудржавног уговора са Републиком Угандом са афричког континента, где ће ФАП бити један од подизвођача на ремонту и модернизацији некадашњих возила 2026 за војне намене, који су овој земљи у Африци испоручени средином осмадесетих година прошлог века.

 

Пријем за групу од седам производних радника, искусних мајстора, пред одлазак у Уганду, приредио је менаџмент ФАП-а, да им пожеле срећан пут, добро здравље и успешно одрађен посао.

"Наши мајстори у Уганди радиће на комплетном ремонту, осим шасије, и на модернизацији нашег возила 2026 које се користи за војне намене. У питању је шест возила, тамо ће провести 48 дана, а вредност посла је 380 хиљада евра.", истакао је др Милутин Живковић, генерални директор ФАП-а.

Радници ФАП-а знају да је пред њима одговоран задатак, али верују у себе, своје знање и искуство.

У том контексту је и порука првог човека ФАП-а, да у далекој Уганди представљају и себе, свој ФАП али и своју Србију.

А ако је судити по исказаном интересовању, ФАП ускоро на афричком тржишту, очекују и нови послови, који су тренутно у фази разговора, а ових дана воде се интензивни преговори и са партнерима из Мађарске, око уградње ФАП-ових позиција у њихов производни програм.