slideshow04

Прибојци најбољи у Србији

Екипа другог разреда прибојске основне школе "Вук Караџић" шампиони су Србије у познавању правила о безбедном понашању у саобраћају.

Млади "Вуковци" били су најбољи на школском и општинском такмичењу, затим на регионалном на Златибору, а своју знање из области саобраћаја крунисали су убедљивом победом на републичком такмичењу у Крагујевцу.

Ученици другог разреда ОШ "Вук Караџић" потврдили су своју доминацију од школског до државног нивоа. Најбољи у Србији постали су Душко Шљивић, Адин Хамзић, Андреја Јефтовић и Емилија Новаковић, које су припремале учитељице Гордана Петровић, Невенка Галовић и Виолета Станојевић.


Кроз пројекат "Пажљивкова смотра" ове године учешћа је узело преко 120 хиљада малишана из 80 локалних самоуправа у Србији, а деца су показала завидно знање у познавању правила о безбедном понашању у саобраћају, Републичко такмичење одржано је у Крагујевцу, а конкуренција је била заиста велика, јер је из 27 локалних самоуправа наступило око 400 ученика.

У таквој конкуренцији млади Прибојци били су заиста без премца, на понос своје школе, свог града, али и својих учитељица.

Државним првацима из Прибоја уз дипломе, медаље и победнички пехар, као награда уручени су и лаптоп рачунари, а шампионе Србије није заборавила ни локална самоуправа, која је ђаке, али њихове менторе, наградила са по 20 хиљада динара. Основној школи ”Вук Караџић” уручена је и посебна захвалница.

Пројекат “Пажљивкова смотра” реализује Агенција за безбедност саобраћаја Србије у сарадњи са локалним самоуправама и Саветима за безбедност безбедност саобраћаја.