slideshow04

У Болници Прибој 12 нових лекара

Проблем недостајућег лекарског кадра у Болници Прибој, углавном због преласка у веће центре, ових дана се решава у значајној мери. Вишемесечним заједничким радом менаџмента Болнице и Здравственог центра Ужице, уз подршку локалне самоуправе, а посебно Владе Србије, односно Министарства здравља, тај проблем се не само премошћава, већ у неким сегментима и дугорочно решава. Тренутно је то комбинација искуства и младости, са тенденцијом да млади и млађи лекари поново буду окосница прибојског здравства.

Тако је у Болници Прибој, почело да ради, или у најскорије време треба да буде ангажовано, чак 12 лекара, углавном специјалиста, што свакако само радује кориснике здравствених услуга у овом граду.

"О трошку Републичког фонда за здравствено осигурање ангажовани су, искусни лекари у пензији, специјалиста хирургије, гинекологије, педијатрије и интерне медицине, док  су у сарадњи Здравственог центра, прибојске Болнице и Општине Прибој, ангажовани млади лекари, који су изабрали Прибој за рад, а то су будући специјалисти  гинекологије, интерне медицине и медицинске биохемије", каже др Владан Ћирковић, заменик директора Болнице Прибој.

"Ускоро се очекују и свеже, младе снаге. Конкурсом, који се завршава ових дана, биће примљена два млада лекара, а за који месец, са специјализације нам се враћа троје лекара. У питању су специјалисти гинекологије, интерне медицине и педијатрије", истиче др Ћирковић.

Разговори и договори евидентно дају резултате, а то назначава и боље дане за прибојско здравство. Тако наши пацијенти више неће морати одлазити у друге градове ни због кардиолоших проблема, јер ће од друге половине октобра, бар једном недељно, у Прибој долазити кардиолог.

Корак по корак се побољшава стање, на задовољство прибојских пацијената, а најтеже је стање било у области хирургије и гинекологије. Ангажовањем искусног хирурга и гинеколога, овде се већ обављају и порођаји али и најзахтевније операције, мада се, по речима др Ћирковића, чине напори да се лекарски кадар, на ова два одељења, у перспективи и дугорочно реши.

Нови кадрови, нови уређаји и опрема, нова возила, у перспективи ће се реконструисати постојећи и изградити нови пословни простор Болнице и Дома здравља, за коју недељу биће готова и савремена путна комуникација до прибојских здравствених установа, само потврђују да грађани Прибоја у свом граду имају све квалитетнију здравствену заштиту, а имају и најбољу медицинску сестру секундарене здраствене заштите у Србији, па зато и нема разлога, да више за услуге које имају у свом граду, одлазе у неке друге средине.