slideshow04

Nagrade za pribojsku "Čaršiju"

Na protekloj Okružnoj smotri amaterskog dramskog stvaralaštva koja je održana u Bajinoj Bašti, predstava Amaterske pozorišne scene iz Priboja pod rediteljskom palicom Milorada Mikija Damjanovića ostvarila je zapažen uspeh, ali i osvojila četiri značajne nagrade za pribojsko pozorište.

Selektorka Okružne smotre Milica Gojković, glumica "Ateljea 212" odabrala je dve najbolje predstave koje će predstavljati Zlatiborski okrug na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta Zapadne Srbije. U pitanju su predstave "Drvo života" Kompas studija iz Užica u režiji Radovana Terći Jovičića i "Čaršija" Amaterske pozorišne scene iz Priboja, reditelja Milorada Damjanovića.

Odlukom selektorke Smotre, "Čaršija" je osim plasmana u veći rang dobila i nagrade za najbolju glavnu žensku ulogu, koja je pripala Dragani Vidaković, najbolja ženska epizodna uloga Milica Ožegović, najbolja muška epizodna uloga Saša Bjelić, a tu je i nagrada za najbolju muziku za koju su u predstavi "Čaršija" bili zaduženi Gojko i Mikica Stanišić.

S.M.

carsija dom kulture