slideshow04

Maturski ples sa Evropom - "European Quadrille Dance Festival 2015"

Drugu godinu zaredom pribojski maturanti plesali su popularni "Quadrille dance", poznatiji i kao ples maturanata. Svršeni srednjoškolci dve srednje škole iz Priboja na taj način i ove godine bili su deo svojevrsne senzacije evropskih razmera, u isto vreme kada i maturanti širom Evrope.

Projekat Maturski ples podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Plesnog Saveza Srbije, kao i lokalne samouprave, a i ove godine počeo je simbolično u podne, u petak 22.maja u glavnoj ulici u Novom Priboju. U najvećem sinhronizovanom plesu na svetu, učestvovalo je 120 maturanata iz Priboja, svrstanih u četvorke, u Nemanjinoj ulici kod hotela Lim, koji su plesali po taktovima muzike Johana Štrausa. Osim pribojskih maturanata, za obaranje rekorda plesalo je još 12 gradova u Srbiji, a sveukupno 44 grada iz sedam država Evrope.
Uz podršku lokalne samouprave svoj doprinos organizaciji dali su i Kancelarija za mlade opštine Priboj, KUD "Fap" iz Priboja i plesni klub "Zumba". U ime opštine Priboj maturante je pozdravila članica Opštinskog veća Mula Zildžević, poželevši im da ostvare sve životne ciljeve i da postanu uspešni i zadovoljni mladi ljudi.
Ove godine u odnosu na prethodnu broj maturanata koji su plesali se povećao, ali i interesovanje za ovu manifestaciju, što u najmanju ruku je pokazatelj toga da će ova manifestacija u Priboju postati tradicija.
S.M.

maturski ples sa evropom 2015