slideshow04

Najbolji studenti kod predsednika Opštine

Opština Priboj i u 2016. godini nastavila je sa kursom ulaganja u obrazovanje i nagrađivanje najboljih studenata u lokalnoj zajednici. Tim povodom, danas je u kabinetu predsednika Opštine, izvršeno svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju sa 10 studenata, koji su ispunili uslove Konkursa.

talentovani stuenti kod predsednika 2016

U razgovoru sa dobitnicima stipendija, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i predsednik Skupštine opštine Saša Vasilić i ove godine, istakli su da je nagrađivanje najboljih uvek prioritet. Oni su izrazili nadu da će se mladi talentovani studenti u nekom budućem periodu, moći vratiti u jedan mnogo bolji za život Priboj.

Uz nade da će ovi mladi ljudi svojim angažmanom nakon završenih studija, pomoći svojoj lokalnoj zajednici, koja sada pomaže njih, razgovaralo se i o njihovim planovima za budućnost. Sa druge strane, od studenata se čulo koliko im znači jedan ovakav vid podsticaja i motivacije za školovanje, ali i bolje rezultate. Uz konstataciju da je znanje najveći kapital, predsednik Opštine poželeo je ovim mladim ljudima još bolje rezultate u budućnosti, za koje će se uvek pronaći način da se nagrade.

Stipendija za talentovane studente dodeljuje se bez obaveze vraćanja, a isplaćuje se u deset jednakih mesečnih rata, u iznosu od 12.000 dinara. Za školsku 2015/2016. godinu, pravo na ovu stipendiju ostvarilo je deset pribojskih studenata, sa prosečnom ocenom iznad 9.

S.M.