slideshow04

Održana 85. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 85. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, na kome su članovi Veća razmatrali i utvrdili Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Priboj za 2016.godinu, Predlog Odluke o izboru programa za finansiranje projekata Udruženja građana i nevladinih organizacija iz budžeta opštine Priboj za 2016. godinu i kao dopunu dnevnog reda Predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Priboj za 2016.godinu.

Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Priboj za 2016.godinu, koji je utvrđen i prosleđen Skupštini na usvajanje, utvrđuje se vrsta i obim radova na zaštiti i uređenju poljoprivrednog zemljišta opštine Priboj za 2016.godinu.

Danas je utvrđen i Predlog Odluke o izboru programa za finansiranje projekata Udruženja građana i nevladinih organizacija iz budžeta opštine Priboj za 2016. godinu, kojim je Komisija za sprovođenje javnog Konkursa za finansiranje projekata udruženja građana i nevladinih organizacija iz budžeta opštine Priboj za 2016.godinu, dala predlog projekata za finansiranje u ovoj godini. Svi predloženi projekti su u skladu sa javnim interesima i doprinose uspešnom ostvarivanju i sprovođenju strateških ciljeva i planova Opštine Priboj, dok su raspolaganje odgovarajućim kapacitetima, broj članova, usmeravanje programa ka većem broju korisnika, veći rezultati u odnosu na predložene troškove, uspešnost u realizaciji projekata, podsticanje društvene solidarnosti, samopomoći, pomoći licima u specifičnim društvenim situacijama, bili prioriteni kriterijumi kojih se Komisija držala prilikom odlučivanja o predloženim programima.

Utvrđen je i Skupštini prosleđen na usvajanje Predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Priboj za 2016. godinu. Za realizaciju ovog Programa koristiće se sredstva planirana budžetom za ovu godinu u iznosu od 4.000.000,00 dinara i 5.202.813,00 dinara prenetih iz prethodne godine.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

81-sednica-opstinskog-veca