slideshow04

Opština Priboj finansira troškove veštačkog osemenjavanja krava i troškove izdavanja registracionog broja za matičenje grla goveda u 2016. godini na teritoriji opštine Priboj

Skupština opštine Priboj donela je Odluku o o finansiranju troškova veštačkog osemenjavanja krava i troškova izdavanja registracionog broja za matičenje grla goveda u 2016. godini na teritoriji opštine Priboj. Iz sredstava planiranih Odlukom o budžetu opštine Priboj za 2016. godinu, za razvoj poljoprivrede, opredeljeno je 1.160.000,00 dinara, za finansiranje troškova veštačkog osemenjavanja krava i troškova izdavanja registracionog broja za matičenja grla goveda u 2016. godini na teritoriji opštine Priboj.

Pravo na snošenje troškova veštačkog osemenjavanja krava i troškove izdavanja registracionog broja za matičenje grla goveda imaju sva aktivna registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Priboj. Snošenje troškova za veštačko osemenjavanje krava iznosi do 1.600,00 dinara po osemenjenoj kravi i to samo za prvo veštačko osemenjavanje. Snošenje troškova za izdavanje registracionog broja za matičenje grla goveda,iznosi 2.000,00 dinara po grlu. Isplata troškova vršiće na namenski tekući račun korisnika, po redosledu prijema potpunih zahteva do utroška raspoloživih sredstava.

Zahtev za snošenje troškova se podnosi na propisanom obrascu Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo, komunalno - stambene poslove i imovinsko pravne odnose – Služba nadležna za poslove poljoprivrede i vodoprivrede, kancelarija broj 38.

Obrazac zahteva može se preuzeti na pisarnici Opštinske uprave Priboj, ulica 12. januara 108 ili na zvaničnoj internet adresi opštine Priboj www.priboj.rs.

Uz zahtev za snošenje troškova za veštačko osemenjavanje krava ili troškova izdavanja registracionog broja za matičenje grla goveda, prilaže se sledeća dokumentacija:
- Fotokopija lične karte podnosioca zahteva;
- Izvod iz Registra poljoprivrednih gazdinstava;
- Fotokopija potvrde o aktivnom statusu u registru poljoprivrednih gazdinstava za 2016. godinu;
- Fotokopija pasoša za grla koja su veštački osemenjena;
- Fotokopija kartona, potvrde za veštačko osemenjavanje izdato od strane veterinarske stanice ili veterinarske ambulante;
- Fotokopija namenskog tekućeg računa za poljoprivredu otvorenog u poslovnoj banci.
- Fotokopija izvoda iz glavne matične evidencije umatičenih grla;
- Fotokopija računa (fakture) organizacije koja je izdala registracioni broj;

Zahtevi za snošenje troškova za veštačko osemenjavanje krava ili troškova izdavanja registracionog broja za matičenje grla goveda , podnose se od dana donošenja ove Odluke do utroška raspoloživih sredstava.

O sprovođenju i realizaciji ove Odluke nadležno je Odeljenje za urbanizam,građevinarstvo, komunalno-stambene poslove i imovinsko pravne odnose – Služba nadležna za poslove poljoprivrede i vodoprivrede.

Zahtev za regres veštačkog osemenjavanja krava u 2016. godini možete preuzeti ovde.

vestacko osemenjavanje krava