slideshow04

Opština Priboj subvencioniše kamatnu stopu na kratkoročne kredite za privredne subjekte

Iz sredstava planiranih Odlukom o budžetu opštine Priboj za 2016. godinu, Odlukom Opštinskog veća, biće opredeljeno 3.000.000,00 dinara za subvencionisanje kamatne stope na kratkoročne kredite kod poslovnih banaka za privredne subjekte. Korisnici sredstava mogu biti preduzetnici i privredna društva koja imaju sedište i delatnost obavljaju na teritoriji opštine Priboj.

Subvencionisanje kamatne stope vrši se za kredite koji su namenjeni za obrtna sredstva, troškove nabavke mašina i opreme, radi osavremenjivanja procesa proizvodnje, stabilizacije proizvodnje, investiranje u nova savremena sredstva za rad i proizvodnju u cilju razvoja preduzetništva, izgradnja, rekonstrukcija i adaptacija poslovnog prostora, novozapošljavanje.

Minimalan iznos kredita za koji će se subvencionisati kamata je 100.000,00 dinara, a maksimalan iznos kredita koji će se subvencionisati kamata je 1.500.000,00 dinara. Korisnik kredita je u obavezi da vrati glavnicu kredita u periodu od 12 do 36 meseci nakon potpisivanja ugovora prema dinamici koju dogovori sa bankom.

Korisnici sredstava će kredite koristiti preko banke koja je adekvatno odgovorila uslovima Javnog poziva bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije opštine Priboj, uz učešće opštine Priboj u subvencionisanju kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava, što je u ovom slučaju ponuđač Banca Intesa a.d. Beograd, sa kojom će biti zaključen ugovor o poslovnoj saradnji.

Sredstva za subvencionisanje kamate će se opredeljivati po odobrenim zahtevima do utroška sredstava.