slideshow04

Otvorena sportsko-rekreativna staza u Starom Priboju

Projekat Turističke organizacije Priboj, vredan 2.900.000 dinara, odobren po Konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, juče je zvanično uspešno priveden kraju, otvaranjem višenamenske sportsko-rekreativne staze u Starom Priboju. Uz predstavnike lokalne samouprave, otvaranju staze su prisustvovala i deca iz Predškolske ustanove „NEVEN“, članovi Društa za cerebralnu i dečju paralizu Priboj kao i planinari Železničko-planinarskog društva „Ljeskovac“.

igraliste mramorje

Projektom je finansirano uređenje staze u Starom Priboju, postavljanje parkovskog mobilijara, dečijeg igrališta i teretane na otvorenom. Takođe, u dužini od 300m, dužinom gde je postavljen mobilijar, postavljena je i led rasveta. Na taj način je ovaj neosvetljeni i zapušteni deo staze, postao pristupačniji građanima , ali i pretvoren u sportski kompleks koji će ubuduće koristiti sportisti, rekreativci, deca i svi građani ovog dela opštine. Nastojanja lokalne samouprave da turistička ponuda Priboja sem banjskog turizma, dobije i druge sadržaje, podržana su od strane Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije sa četiri projekta u proteklom periodu, i to izgradnje izletišta Ljeskovac, nabavke opreme za rafting, uređenja i osvetljenja keja u novom delu grada i ove sportsko-rekreativne staze u Starom Priboju.

Uređenjem šetališta u Starom Priboju i postavljanjem mobilijara, znatno se doprinet uređenju ovog dela grada, gde svakodnevno gravitira veliki broj dece i građana Starog Priboja. Uređeno šetalište kraj reke, poput onog u Novom Priboju, unaprediće turističku infrastrukturu Priboja ali i postaviti temelje za buduće aktivnosti, pa se već za sledeću godinu priprema projekat preuređenja stare trase čuvenog voza "Ćire" od Priboja do Sarajeva, koji bi ulsaskom u evropsku mrežu Zelenih staza postao ozbiljan razvojni projekat prekogranične saradnje za celu tromeđu.