slideshow04

Opštini Priboj odobreno finansiranje projekta „Rekonstrukcija sportske sale u Osnovnoj školi Branko Radičević“

Opštini Priboj odobreno je finansiranje projekta „Rekonstrukcija sportske sale u Osnovnoj školi Branko Radičević“ u okviru Poziva za podršku razvoju lokalne infrastrukture, kroz program EU PRO.

Projekat podrazumeva renoviranje svlačionica i toaleta, fasade, stolarije, enterijera, plafona i podova, kao i nabavku nove sportske opreme, čime će biti omogućeno da đaci, kojih trenutno ima 434, zajedno sa nastavnicima obavljaju časove fizičkog vaspitanja u bezbednom i adekvatnom objektu tokom cele školske godine.

Ukupna vrednost projekta iznosi 93.217 evra, od čega će Evropska unija finansirati 77.404, a opština Priboj 15.813 evra. Projekat je izradio Lokalni centar Regionalne razvojne agencije Zlatibor u Priboju, a planirano je da bude realizovan u roku od 15 meseci od potpisivanja ugovora.

EU PRO je program podrške Evropske unije razvoju opština čiji je cilj da doprinese ukupnom društveno-ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije. Program sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u saradnji sa Ministarstvom za evropke integracije i resornim ministarstvima i institucijama Vlade Republike Srbije.

krov os branko radicevic