slideshow04

Одржана 44. Општинска смотра рецитатора

У недељу, 23. марта у организацији Дома културе "Пиво Караматијевић", одржана је 44. по реду Општинска смотра рецитатора. За овогодишњу смотру пријавило се 35 рецитатора, од којих је селектор смотре Мики Дамјановић, одабрао најбоље из свих узраста за Окружну смотру рецитатора.

Окружна смотра рецитатора одржаће се у Косјерићу, а из Прибоја када је млађи узраст у питању, пласирали су се 1) Вера Новаковић из ОШ "Десанка Максимовић" (Драгана Росић Марић, учитељ.), која се представила са рецитацијом песме Миодрага Станисављевића "Зец са говорном маном" и 2) Емилија Вајић из ОШ "Десанка Максимовић" (Јелена Ратковић, учитељ.), са рецитацијом песме Добрице Ерића "Прича из мрављег света".
Када је средњи узраст у питању, на Окружном такмичењу у Косјерићу, Прибој ће представљати 1) Даријо Чивгин (Биљана Комарица, професор) из ОШ "Бранко Радичевић", који се представио са рецитацијом песме Енеса Кишевића "Свој деци света" и 2) Христина Рвовић (Љиљана Иконић, професор) из ОШ "Вук Караџић" која је на Општинској смотри рецитовала "Морнарску песму" Недељка Попадића.
На Окружну смотру у Косјерић ићи ће представници старијег узраста, 1) Наташа Милић (Ненад Пенезић, професор) из Машинско-електротехничкe школe која је рецитовала стихове Драгане Констатиновић "Теби љубави" и 2) Јована Јоксимовић са стиховима "Да ме не заборавиш", Олгe Вида Јаков (Јасна Пешут, проф.) из Машинско-електротехничке школе.
opstinska smotra recitatora 2014