slideshow04

Станови и куће за 19 породица угрожених клизиштем

До краја марта биће завршен технички пријем новоизграђене стамбене зграде са 10 станова и девет монтажних типских кућа намењених за стамбено збрињавање 19 угрожених породица, које су пре неколико година остале без својих домова услед активирања клизишта на подручју општине Прибој, саопштено је данас након састанка председника општине Лазара Рвовића са представницима Грађевинске дирекције Републике Србије и директором предузећа Београд Стандард Груп које је изводило радове.

Изградњу станова и кућа финансирало је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са укупно 40.770.173 динара. Стамбена зграда бруто површине 645 m2 има 10 станова: четири гарсоњере, четири једнособна и по један двособан и двоипособан стан површине од 23,3 m2 до 75,29 m2, а од девет монтажних кућа шест је површине 63 m2, две од по 90 m2 и једна од 101 m2.

Станови и куће расподељени су у зависности од броја чланова породица које су угрожене клизиштима, а одмах по завршетку техничког пријема 19 прибојских породица добиће кључеве својих нових домова. Реализација овог пројекта још један је доказ да локална самоуправа решава проблеме грађана, али и доказ успешне и чврсте сарадње са државним органима, рекао је председник Рвовић и поручио да ће општина Прибој и убудуће бринути о потребама својих грађана.

stanovi-za-19-porodica-kliziste