slideshow04

Стара Рашка обрадовала малишане Прибоја новчаним донацијама

За око 900 деце из угрожених породица и породица са више деце, са територије Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши и Сјенице, у петак 5. јануара подељена су новчана средства од око 5 милиона динара. Традицију дугу 11 година, Хуманитарна организација "Стара Рашка" наставила је и ове године, те је у прибојском Дому културе поделила новчана средства и за малишане слабијег материјалног стања из Прибоја, као донацију коју је обезбедила сестринска хуманитарна организација из Канаде.

У Прибоју је подељено укупно 270 новчаних поклона од по 5.000 динара. Обраћајући се присутнима, председник Управног одбора ХО "Стара Рашка" Милован Ивановић, истакао је хуманост и посвећеност породице Вараклић из Канаде, која је кроз помоћ и новчане поклоне за Божић, за децу Рашке области донирала око 500.000 евра.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић, захваљујући се донаторима на поклонима за децу и на вишегодишњој доброј сарадњи, истакао је да живимо у тешким временима и "Да као што је пре неколико дана у својој беседи у манастиру Дубница рекао наш епископ Милешевски Атанасије, да нас је историја научила да тешко време да шансу одређеним људима да засијају посебним сјајем, и ту и такву шансу су искористили породица Вараклић и ови дивни људи који су ангажовани у Хуманитарној организацији „Стара Рашка“, рекао је Рвовић. Он се у име грађана општине Прибој захвалио на посвећености "Старе Рашке" у њиховој хуманитарној мисији, захваљујући којој више од деценију дарују и увек обрадују наше најмлађе.

Ово је једанаеста година заредом како Хуманитарна организација "Стара Рашка" обезбеђује поклоне и новчану помоћ за децу из породица са више деце и материјално угрожену децу, са територије Старе Рашке, општина Прибој, Пријепоље, Нова Варош и Сјеница.

HO Stara Raska 2018