slideshow04

Дани Данила Лазовића по шести пут у Прибоју

Фествал Дани Данила Лазовића одржаће се по шести пут од 31. октобра до 03. новембра у Прибоју, ове године под слоганом „Поезија. Млади. Позориште“. Отварање фестивала је у Завичајном музеју изложбом Завичај Данилу, а након тога у Дому културе „Пиво Караматијевић“ је програм „Млади глумци Данилу у част“. О таленту, лику и делу Данила Лазовића говориће млади глумци, троје досадашњих победника Милица Јанкетић, Дуња Стојановић, Саша Ђурашевић, и поред њих Никола Ракочевић, Андрија Кузмановић, Катарина Жутић, Сузана Лукић, Жарко Степанов, Владимир Ковачевић, Ђорђе Крећа, домаћин фестивала Михаило Лаптошевић, Милорад Дамјановић у пратњи пијанисте Павла Јоксимовића.

Другог дана фестивала у 17 часова игра се представа за децу легендарног Бранка Коцкице “Бранкова гусаријада”. Истог дана у 20 часова Београдско драмско позориште игра представу “Не играј на Енглезе” у Великој сали Дома културе.

ddl 2018 takmicari

Трећег дана фестивала по први пут организује се радионица намењена пре свега наставницима и професорима из Прибоја и околине, који воде рецитаторске или драмске секције, радионицу ће водити председник стручног жирија проф.др.Радован Кнежевић са Факултета драмских уметности у Београду. Радионица ће се одржати у Завичајном музеју 02.новембра од 13 часова. У 18 часова у Великој Сали Дома културе Позориште Пркос извешће представу “Јазавац пред судом”, рађену по тексту Петра Кочића, у режији Михаила Лаптошевића. Трећег дана фестивала у 20 часова у Великој Сали Дома културе биће изведена представа “Не оклевај, инпровизуј” проф.др. Срђана Карановића. Учесници у представи су: Богдан Богдановић, Ивана Дудић, Милош Ђуровић, Јелисавета Караџић, Ива Кевра, Душан Матејић, Стефан Радоњић, Бранкица Себастијановић, Анита Стојадиновић.

Последње вече резервисано је за такмичење студената у говорењу поезије. У овогодишњем жирију је проф.др.Радован Кнежевић, проф.Весна Ждрња, проф.др.Срђан Ј. Карановић, Радмила Живковић и Владан Ђурковић. Публици ће се представити и победник Интернет конкурса у говорењу поезије. Гост глумац је Радмила Живковић, а музички гост је Слободан Стефановић. Програм почиње у 20 часова у Великој Сали Дома културе.

Организатори шестог фестивал Дани Данила Лазовића су Завичајни музеј и Дом културе “Пиво Караматијевић” Прибој, а покровитељи су Општина Прибој и Министарство културе и информисања Републике Србије.

За више информација погледајте сајт фестивала Дани Данила ЛазовићаДани Данила Лазовића.