slideshow04

Одржане 46. Лимске вечери поезије

У четвртак 13. децембра у прибојском Дому културе, одржано је завршно вече 46. Лимских вечери поезије. На конкурс овогодишњих, 46. по реду Лимских вечери поезије пристигло је 54 циклуса од по пет песама из 18 градова Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, док је жири за финално вече одабрао пет финалиста.

На финалној вечери жири је прогласио победника и доделио награде.

Треће место освојила је Божица Вујасиновић из Крагујевца, а награду у виду комплета књига и новчаног износа обезбедио је Завичајни музеј из Прибоја. Другу награду коју је обезбедила Гимназија Прибој, такође у виду комплета књига и новчаног износа освојио је Дамир Цамић из Рожаја, док је победник 46. Лимских вечери поезије Павле Зељић из Лознице. За победника награду је обезбедио Дом културе, а награда је уз комплет књига и новчани износ и штампање збирке песама.

За све финалисте награде је припремио и Службени гласник из Београда, а исте је уручио Петар В. Арбутина, директор издавачке делатности Службеног гласника. Машинско-електротехничка школа из Прибоја такође је обезбедила пригодне поклоне за финалисте.

За све учеснике и публику награда је био и мини концерт Душана Свилара.

Организатор 46. Лимских вечери поезије је Дом културе “Пиво Караматијевић” из Прибоја, док су покровитељи Министарство културе Републике Србије и Општина Прибој.

46 limske veceri poezije 2018