slideshow04

Одржана 45. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 45. по реду заседање Општинског већа општине Прибој. Међу 24 тачке дневног реда, данас је утврђен ребаланс буџета за 2018. годину, предлог Одлуке о буџету општине Прибој за 2019. годину, као и План капиталних инвестиција општине Прибој.

Буџет општине Прибој за 2019. годину износиће 1,244 милијарде, рекао је помоћник председника општине Славиша Јањушевић. Он је истакао да је у структури трошкова планирано око 400 милиона за инвестиције од чега је половина намењена путној инфраструктури.

Председник општине Лазар Рвовић је истакао да је у току реализација великих пројеката који ће у следећој години бити завршени, почевши од Топлане преко средње Машинско-електротехничке школе.

“Планирана су велика средства за израду пројеката, очекујемо да ћемо у овој години бити међу првим општинама које ће имати спремну документацију за комплетну реконструкцију Болнице и Дома здравља чиме ћемо поред школских имати и најсавременије здравствене објекте”, казао је Рвовић.

Он је рекао да ће радити и на изради документације за затворени базен полуолимпијског типа чија је изградња планирана на простору једног од школских објеката.

“Планирано је скоро 200 милиона за изградњу и одржавање путне инфраструктуре, а обухваћена је цела општина, а скоро једна милијарда обезбеђена је за ове намене из других средстава што је резултат тимског рада у Канцеларији за ЛЕР”, прецизирао је Рвовић.

“Буџетом за 2019. годину постављени су велики циљеви и мислим да ће следећа година бити рекордна за Прибој и по завршеним али и по започетим инвестицијама. Предвиђени су велика средства и за Слободну зону што се сматра улагањем у будућност, а ефекти се већ сада виде у делу повећаних прихода”, нагласио је он.

Буџет је по оценама јако амбициозан, развојни али у правом смислу наклоњен грађанима и побољшању квалитета живота у Прибоју. Међу инвестицијама које се издвајају су изградња моста између старог дела Прибоја и болнице, набавка скенера, остваривање услова за лапараскопију, бројни пројекти везани за енергетску ефикасност. Планирана је изградња нове водоводне и хидрантске мреже, а у току је изградња постројења за пречишћавање воде у Глишиној води. У новој 2019. години предвиђена је реконструкција градског трга, Улице 12.јануара од Бријега према згради Општине, преузимање хотела Бић у општинску својину. Година ће бити инвестицона и за путну инфраструктуру, па је за изградњу сеоске у 2019. години предвиђено 180 милиона динара.

Данас су утврђени и Скупштини општине прослеђени на усвајање планови и програми јавних предузећа и установа, чији је оснивач општина Прибој, дате су сагласности на статуте и правилнике о унутрашњој организацији и систематизацији радних места унутар јавних установа, дата је сагласност на цене комуналних услуга, као и на измене и допуне Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза за 2019. годину на територији општине Прибој.

О свим овим тачкама изјасниће се и одборници Скупштине општине на седници планираној за 28. децембар.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

15 sednica opstinskog veca priboj