slideshow04

Канцеларија за младе - Прибој добио награду "Младград" за 2013. годину

Поводом Међународног дана младих, Грађанске иницијативе доделиле су данас награде "Младград" за 2013. годину локалним самоуправама Пирота и Прибоја, као и Душку Крстићу, оснивачу сајта yоутх.рс и координатору Канцеларије за младе Обреновца. У име канцеларије за младе из Прибоја, награду је примио координатор КЗМ, Емир Вражалица.

Посебним признањима за укупан допринос бољем положају младих награђене су општине Ивањица и Рашка, Бечејско удружење младих и астрономско удружење "Еурека" из Крушевца. Специјалну награду из рањивих група освојила је општина Звездара и удружење "Пирот Е Публика". Циљ награде која се додељује четврту годину за редом, јесте да се ода признање локалној самоуправи, организацији, групи или појединцу који су младима у заједници обезбедили простор за активности, прилику за волонтирање, путовање и информисање о постојећим програмима за младе. Дубравка Велат, извршна директорка Грађанских иницијатива казала је да је циљ награде "Младград" да охрабри људе, локалне самоуправе и организације да побољшају положај младих у својим заједницама.
У три категорије за награду су се пријавила 44 кандидата. Ову награду Грађанске иницијативе додељују у партнерству са Министарством омладине и спорта и Министарством регионалног развоја и локалне самоуправе. Подршку су дале и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и Организација за европску безбедност и сарадњу у Србији (ОЕБС).
извор(текст и фото): блиц.рс
mladgrad 2013