slideshow04

Потписан Уговор између општина о оснивању заједничког привредног друштва "Регионална санитарна депонија комуналног отпада Бањица"

Прибој, 29.08.2013. - Данас је у Прибоју потписан Уговор о оснивању заједничког друштва са ограниченом одговорношћу "Регионална санитарна депонија комуналног отпада Бањица", између општина Прибој, Пријепоље, Нова Варош и Сјеница.

Уговоре су потписали председници општина, након што су се коначно стекли законски али и технички услови за формирање једног оваквог предузећа, као и за аплицирање за средства код европских фондова и Владе Србије. Изградњом заједничке депоније Бањица планирано је да се реши проблем одлагања отпада у ове четири општине. Подсећања ради, општине Прибој, Пријепоље, Нова Варош и Сјеница су још 2003. године ушле у причу изградње депоније и донеле одлуке о свом учешћу, али је пројекат кочио недостатак средстава. У целу причу се пре пар година укључио и Програм ЕУ ПРОГРЕС, како би кроз партнерство са општинама помогао да се реализује већ усвојени заједнички Регионални план управљања отпадом. До сада су на депонији завршени земљани радови и припремљена техничка документација.
Ове године, на локалним заседањима Скупштина општина, Предлогом одлуке о стављању ван снаге Одлуке о оснивању ЈКП Регионална санитарна депонија чврстог комуналног отпада „Бањица“, одустало се од заједничког јавног предузећа, обзиром на нови Закон о јавним предузећима који иста, као таква не предвиђа. Одлучено је да се оснује привредно друштво са ограниченом одговорношћу, које би обављало послове изградње, експлоатације и одржавања регионалне санитарне депоније комуналног чврстог одпада, на локацији Бањица, на територији општине Нова Варош.
ugovor regionalna deponija banjica1
ugovor regionalna deponija banjica2