slideshow04

Комплетирано степениште за Рабреновац

Оно што је започето половином августа, комплетира се ових дана. У питању је степениште за већу безбедност пешака из насеља Рабреновац, као сигурна веза до пешачке стазе поред Лима. Исто за циљ има већу безбедност пешака, да се они, као до сада не би кретали поред магистралног пута, односно државног пута Увац–Прибој, што је свакако било небезбедно, јер не постоји тротоар поред пута, па због тога, на овој деоници, нису биле ретке ни саобраћајне незгоде са нежељеним последицама, па чак и смртним исходом.

Пре непуних месец дана урађени су стаза и степениште од магистралног пута до пешачке стазе, која од Мраморја води до старог дела Прибоја, а данас је завршено нешто мање степениште са друге стране магистралног пута, у правцу пешачког прелаза. Тако ће се избећи то да житељи Рабреновац, који се крећу пешице, не улазе у раскрсницу за ово насеље и тиме угрозе своју безбедност.

stepeniste rabrenovac 2020

Општински савет за безбедност саобраћаја је овај проблем препознао као критичну тачку и одмах, приступио њеном решавању, каже Драго Дробњаковић, председник Савета. Тако је сада комплетирано степениште са обе стране државног пута, постављена је и метална ограда, а преостаје још да се заврши и јавна расвета на овом делу, како би возачи у ноћним сатима. лакше уочавали пешаке, који на означеном месту прелазе коловоз магистралног пута - истиче Дробњаковић.

Средства за овај део степеништа обезбедила је општина Прибој, а радове су извели неимари ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој.