slideshow04

Тарик Алић вицешампион Србије

Да је Прибој био и остао град спорта, потврђују и нови бисери. Тарик Алић, члан КК “ФАП” има само 10 година, а већ пет година вежба древну борилачку вештину. И резултати су видљиви, не само на локалном,већ и на државном нивоу.

Након две бронзане медаље на првенствима државе, ове године, попео се још степеницу више - на државном првенству у Београду постао вицешампин Србије у катама, у категорији полетараца, пионира и нада.

Најсјајније одличје измакло је за нијансу, али је Тарик сигуран да ће, као и до сада, упорним радом, стићи и до највишег места на победничком постољу.

Млад, а већ успешан. Тарик већ има значајну колекцију одличја, 79 медаља и један пехар, поседује плави појас, ускоро полаже и за браон, а жеља је дрес са државним грбом Србије и црни појас.

Успех младог каратисте је и успех његовог КК "ФАП", који ових дана обележава 30 година постојања и рада, а Тарик је перјаница нове генерације каратиста, која ће, евидентно, наставити успехе старијих колега.

За најновији успех Тарика Алића стигла је новчана награда Спортског савеза Прибој и локалне самоуправе, и за њега и за његов клуб.

То је већ двогодишња пракса асоцијације спортских клубова нашег града, да се носиоци државних одличја награђују према усвојеном правилнику. До сада су на овај начин награђени, атлетичарка Јана Драгутиновић, кошаркаш Матија Милићевић, кикбоксерка Ивона Гардовић и сада, каратиста Тарик Алић.