slideshow04

У Саставцима 1. маја - 59. Омладинске сеоске игре

У МЗ Саставци и ове године биће одржана најстарија општинска манифестација - Омладинске сеоске игре, по 59. пут.

Уз поштовање свих епидемијских мера, опет ће то бити јединствена смотра спорта и младости, пре свега прибојских села, а спортисти аматери надметаће се у 10 традиционалних спортских дисциплина, док ће посебно дружење ове године, због актуелне пандемије, изостати.

Истовремено, овогодишње Омладинске сеоске игре у Саставцима Првог маја, биће и општинско такмичење за Сеоске игре Спортског савеза Србије, које се већ организују две године и где смо прошле године, имали и победника финала Игара Србије, екипу Батковића из МЗ Саставци.

Тако ће се ове године младост прибојских села надметати у фудбалу, одбојци, шаху, бацању камена с рамена, скоку у даљ из места, превлачењу руке, спортском полигону и надвлачењу конопца, што ће бити бодовано за Сеоске игре Србије, а победник ће стећи право наступа на регионалном такмичењу које ће, највероватније, бити одржано опет у Саставцима, током августа. Ове године пријављене су 24 општине, док је прошле године било 9 локалних самоуправа. Финале Сеоских игара Србије планирано је у септембру.

А поред ових дисциплина, млади ће се у Саставцима и овог Првог маја, надметати и у кросу за девојчице и дечаке, као и стрељаштву. Најбољи ће бити награђени, али ове дисциплине неће улазити у бодовни салдо победника Игара.

59.Омладинске сеосеке игре у Саставцима, 1. маја почињу у 10 сати.

Организатори Сеоских игара Србије су Спортски савез Прибоја и Спортски савез Србије, док је домаћин свим учесницима, по традицији дугој већ непуних шест деценија, МЗ Саставци, која тада и обележава свој празник - Дан месне заједнице.