slideshow04

Први меморијал "Лија и Чели" у Прибоју

У знак сећања на кошаркашке легенде Прибоја, који су поникли и оставили неизбрисив траг у Прибојској, али и југословенској односно српској кошарци, Милете Лисице и Бранка Јоксимовића Челија, Спортски савез и КК "Прибој", покренули су меморијални турнир “Лија и Чели”.

Идеја је да Меморијал постане традиција, а играће се у пионирској конкуренцији. Ове године окупљено је шест екипа, а прво место припало је ОКК "Краљево", други су били млади кошаркаши београдског "Партизана", док је треће место припало тиму "Милешевца" из Пријепоља.

Четврто место заузели су домаћини, КК "Прибој", пети су били кошаркаши екипе "Бањица Мега", док су шесту позицију заузели млади кошаркаши из Пљеваља.

Најбољи играч турнира је Филип Вучковић из победничке екипе, а најбољи стрелац је Ивица Новковић из пријепољског Милешевца.

Први меморијални турнир “Лија и Чели” организован је уз подршку и присуство породица кошаркашких асова, који су нас, нажалост, прерано напустили.

Идеја је организатора да се наредних година на Меморијалу окупе екипе, у којима су са успехом играли прибојски мајстори игре под обручима, Милета Лисица и Бранко Јоксимовић Чели.