slideshow04

Посета делегације Научно-технолошког парка Чачак

Сарадња у области иновација, развоја и унапређења технологије, сарадња у области подршке иновативним стартап идејама и међусобна подршка у промоцији актуелних програма, само су део Меморандума о пословно-техничкој сарадњи, који ће ускоро потписати представници Научно-технолошког парка Чачак и Општине Прибој, односно Регионалног иновационог Стартап центра у нашем граду.

У функцији припреме овог Меморандума, у Прибоју је 28. септембра, боравила делегација из Чачка, коју је предводио Мирко Пешић, вд директора Научно технолошког парка.

 

Регионални иновациони Стартап центар у Прибоју, после јавног позива овог пролећа, има и своје прве кориснике, а да би у њему заживеле бројне иновативне и предузетничке идеје, неопходна је сарадња како са привредом и предузетницима, са ИТ сектором, тако и са сродним организацијама.

"Научно технолошки парк у Чачку постоји већ 10 година и озбиљна су институција. Ми смо већ били код њих у посети и сигуран сам да имамо од њих шта и да научимо и да “копирамо”, како би и у нашем Стартап центру било реализовано што више иновативних и предузетничких идеја, а тиме створено и што више стартап компанија.", рекао је Данило Пријовић, координатор Регионалног иновационог Стартап центра у Прибоју.

Досадашњом сарадњом са Стартап центром у Прибоју задовољни су и представници чачанског Научно-технолошког парка и верују да сваки контакт, сваки разговор и сваки нови сусрет, доприносе ширењу пословних видика.

"Стартап центар у Прибоју има одлично уређен простор и савремену опрему, што је значајан предуслов за будуће кориснике ваших услуга.", истакао је Мирко Пешић, вд директора Научно технолошког парка Чачак, и додао да ће са своје стране помоћи, колико им то знање и искуство омогуће, да у овом предивном простору своје иновационе идеје развије што више младих Прибојаца, али и будућих предузетника из окружења, јер у овако повољним условима, добра идеја се лако “прими” и онда врло брзо прерасте у успешну стартап компанију.

Поред сарадње на реализацији државних пројеката, формирању и умрежавању стартап компанија, две делегације договарале су и прве међусобне конкретне мини пројекте, од стартап кампова, за шта по њиховим речима Прибој има све услове, до едукативних радионица за младе, који имају своје идеје, а не знају како да их реализују, до промотивних активности, односно презентовања већ успешних стартап компанија.