slideshow04

Захвалница ГИЗ-а општини Прибој

За уложене напоре у борби против вируса Ковид 19, као и залагања на унапређењу система социјалне заштите, општини Прибој уручена је захвалница од стране немачке владине организације за међународну сарадњу - ГИЗ.

Oва организација већ је годинама присутна на подручју Србије, где реализује конкретне пројекте у 15 јединица локалне самоуправе, међу којима је и општина Прибој. Одређени пројекти већ се приводе крају, и то на обострано задовољство.

"Општина Прибој је по досадашњим актвиностима препозната као локална самоуправа која има капацитете и у коју и даље вреди улагати.", истакао је Александар Прица, чија асоцијација “Дуга” реализује два пројекта ГИЗ-а.

"Само у време пандемије корона вируса, ГИЗ је прибојске установе социјалне заштите помагао са потребним заштитним материјалом, од маски и визира, преко алкохолних раствора, до уређаја за мерење телесне температуре.", истакао је Вук Луковић, шеф кабинета председника општине Прибој и додао да је конкретна помоћ стигла и прибојским геренто домаћицама, у виду електричних бицикала. Радујемо се наставку ове сарадње, закључио је Луковић.

Нови програми ГИЗ-а већ су у припреми, па се наставак сарадње очекује поново од 2022. године.