slideshow04

Одржане Спортке игре младих у Прибоју

Паљењем бакље пријатељства у Прибоју су 17.маја започеле овогодшње Спортске игре младих, које су на теренима школског комплекса у Новом Прибоју окупиле школарце Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши и Сјенице. Караван пријатељства стигао је у град на Лиму по четврти пут, који је већ имао победнике, не само на државном него и на међународном нивоу.

Спортске игре младих, као најмасовнија спортска манифестација младих основношколског узраста у Европи, игре су дружења, надметања и пре свега склапања нових пријатељства. У име општине Прибој, учеснике Игара поздравио је Мирослав Буквић, помоћник председника Општине.

Упркос киши млади Прибоја и суседних општина дружили су се борили за наступ на регионалном турниру од малог фудбала, уличног баскета и атлетике до заштитног знака игара - такмичења између две ватре. Прибој је ове године надмашио и магичну бројку од хиљаду учесника.

Општина Прибој је већ четири године члан породице СИМ, које су у Хрватској прославиле 25 година постојања, у БиХ се одржавају већ 12. годину а у Србији се ближе својој првој деценији трајања. Општина Прибој је била и домаћин чина генералног отварања игара за Србију, али и као град учесник даје свој допринос овој јединственој манифестацији на овим просторима.

Као резултат те добре сарадње, СИМ Србије, даровале су свим учесницима Игара али и грађанима Прибоја, концерт познате музичке групе са простора бивше Југославије "Црвене јабуке".