slideshow04

Концерт за наше Косово и Метохију

У организацији навијача Црвене Звезде односно, Фондације Делије, 4.децембра, у прибојском Дому културе одржан је хуманитарни концерт "За наше Косово и Метохију", за српске светиње и српске породице на српском Космету.

На концерту је наступио ансамбл "Косовски божури", који је основала глумица Ивана Жигон уз подршку професора музике Гаврила Кујунџића из Ораховца. Ансамбал не пева само косовске песме, већ у свом опусу има и мелодије свих српских земаља, све до царске и братске Русије.

Публику је посебно одушевио једанаестогодишњи хармоникаш из Гњилана, Никола Стојковић, који пева и свира, пре свега косовске песме.

Ништа мање пажње није изазвао ни наступ гуслара из Прибоја Мирка Љиљанића, са песмом о прибојском хероју, Видомиру Муњи Шалипуру, који је свој живот дао за српско Косово.

Својим наступом, концерт "За наше Косово и Метохију", дао и је црквено-градски хор из нашег града.

Концерт у Прибоју је у потпуности успео. И садржајно и хуманитарно. А од прикупљених средства, која ће бити наменски искоришћена за опремање фасаде на манастиру Бањска, као и помоћ српским породима у Пасјану и Урошевцу, још је важнија порука српском народу на Косову и Метохији, да нису сами и да ће увек имати подршку васколиког српског рода.