slideshow04

Поклони "Старе Рашке"

Хуманитарна организација "Стара Рашка" из Београда, за Божићне празнике прибојским малишанима уручила је новчане и новогодишње пакетиће у вредности од милион динара.

Ово је 17.година како ова хуманитарна организација, прибојској деци, али и деци Рашке области, Божићне празнике употпуни, пре свега новчаним поклонима, за шта је до сада издвојено пола милиона евра или више од 60 милиона динара.

Ове године по 100 канадских долара у динарској противвредности уручено је за 192 прибојских малишана, док су за 27 ученика од првог до четвртог разреда, најстарије основне школе у Прибоју и овом крају, ОШ "Никола Тесла" у Прибојској Бањи, уручени поклон Дексико пакетићи, компаније чији је власник српски предузетник, Слободан Вучићевић.

"Идеја о хуманитарној помоћи деци Рашке области кренула је пре 17 година, када је ХО "Стара Рашка" из Београда, у Канади отворила своју филијалу, која од тада прикупља новац у нашој дијаспори, како би за најрадоснији хришћански празник обрадовала што већи број деце у Прибоју и осталим општина Рашке области.", рекао је Војин Вучићевић, оснивач ове хуманитарне организације.

"Дечији осмех нема цену, и зато у име Општине Прибој и свих њених грађана захваљујемо ХО "Стара Рашка", не само на поклонима за Божићне празнике, већ и на другим, бројним донацијама, од помоћи прибојском здравству и школству, преко 100 хиљада бесплатних садница пољопривредницима, до помоћи особама са инвалидитетом. Зато ће локална самоуправа и даље подржавати рад ове Организације и њену хуманитарну мисију.", рекао је Драган Љељен, члан Општинског већа за информисање.

Иначе, Општина Прибој има преко хиљаду физичких лица, као чланова ХО Стара Рашка, и по томе је најбројнија међу општинама Рашке области, а значајан је број чланова и правних лица односно прибојских предузетника, радњи, предузећа и установа.

За допринос успешном раду ове Организације Општини Прибој је, поводом обележвања јубилеја од 20 година рада, додељена и Златна плакета ХО Стара Рашка.