slideshow04

Изложба најбољих фотографија Прибоја

Једну лепу идеју, да се забележи траг у времену и младим нараштајима остави у наслеђе, крајем прошле године, реализовао је Завичајни музеј у Прибоју, у сарадњи са локалном самоуправом и Туристичком организацијом овог града. У децембру је спроведен "Наградни конкурс за избор најбоље фотографије Прибоја у 2022. години", на коме је учествовало преко 70 аутора, али је само њих 45 испунило услове конкурса.

Избор најбоље фотографије обављен је јавно, гласањем преко друштвених мрежа Фејсбук и Инстаграм профила Завичајног музеја Прибој, где су фотографије објављиване по редоследу пристизања.

Прво место припало је фотографији "Поглед са Пање Главе на Нови Прибој", ауторке Емануеле Кулиновић, друго место заузела је фотографија "Другачији Прибој изнад магле", аутора Луке Милошевића а треће место фотографија "Прибој на длану", ауторке Иванке Буквић.

Од 12 првопласираних фотографија биће урађен и календар Општине Прибој, план је да овај конкурс постане традиција, јер се у наслеђе остављају фото записи у времену нашег града, а ове фотографије на најбољи начин и промовишу туристичке потенцијале Прибоја.

Изложба најбољих фотографија Прибоја, у галерији Завичајног музеја отворена је до 1. марта.