slideshow04

У Прибоју организована Лига малих шампиона

Прибој је међу 11 општина и градова у Србији, у којима је реализован пилот пројекат, Лига малих шампиона, који за циљ има дружење и надметање наших најмлађих суграђана, али и подстицање психо-физичког и социјалног развоја детета, док је резултат такмичења у другом плану.

Тако се 18.маја у Спортској дворани, у две спортске дисциплине, надметало преко 100 прибојских малишана.

Била је то прелепа слика у спортском здању поред Лима. Младост и дечји жагор у првом плану, а тек онда на делу, брзина и спретност, верујемо, будућих шампиона.

Организатори овог занимљивог дружења су Спортски савез Србије, односно Савез за предшколски спорт и физичко васпитање, уз подршку Министарства спорта, док је техничку подршку пружио Спортски савез Прибоја.

Прибојски малишани били су сврстани у две узрасне категорије: прва-деца са пет и шест година и друга категорија, предшколци, односно деца од шест и седам година. Надметали су се у две дисциплине - Буди брз и спретан, односно штафетни моторички полигон са препрекама и Штафетна трка на 20 хиљада центиметара.

Код предшколаца прво место освојила је екипа Лавова из централног вртића, друге су биле Пчелице а трећи Лавићи, обе екипе из вртића Водовод.

Код старијих група најбољи су били Тигрови из Насеља, испред Лептирића такође из Насеља и Пчелица из Старог Прибоја.

Пошто ће у септембру предшколци већ бити ђаци прваци, боје ПУ "Невен" из Прибоја, у државном финалу на Сајму спорта у Београду, браниће две првопласиране екипе старијих група.