slideshow04

Сређује се школа у Прибојској Бањи

Зграда најстарије основне школе у општини Прибој, али и овом делу Србије, ОШ "Никола Тесла" у Прибојској Бањи, која ове године обележавва 170 година постојања и рада, овог лета добија ново рухо.

Кроз пројекат унапређења енергетске ефикасности зграда школе и ђачке кухиње, добиће нову фасаду а замениће се и неопходна столарија.

Пројект је вредан 22,5 милиона динара, а финансирају га Министарство енергетике и Општина Прибој.

"На објектима и старе и нове школе, урадиће се термо изолација, као и згради ђачке кухиње, где ће се санирати и кров, а замениће се и столарија, где то раније није урађено. Планирана је и изолација таванице и међуспратних конструкција, као и уградња калолиметара и пумпи са фрекфентном регулацијом у школској котларници.", истиче Марко Јањушевић, координатор пројекта.

"Процењена вредност пројекта била је 18,5 милиона динара, а због промена цена материјала на тржишту најниже понуђена цена извођача сада је 22,5 милиона динара. Рок завршетка радова је 90 дана.", каже Јањушевић.

Ако све буде по плану, обе зграде школе у Прибојској Бањи и ђачка кухиња, нову школску годину дочекаће у потпуно новом издању.

Иначе, ОШ Никола Тесла највећа је сеоска школа у општини Прибој, а поред матичне школе поседује и издвојена одељења у Мажићима и Калафатима, а упоредо се сређује и кутак за будуће предшколце.