slideshow04

Одржана прва манифестација "Од речи до нота"

Под покровитељством Општине Прибој, у нашем граду је 6.јуна одржана прва маниифестација под називом "Од речи до нота", која настоји да представи културно-уметничко стваралаштво чланова слепих и слабовидих лица из Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши.

Храмоника и фрула, игра и песма, рецитација и прича-то је била поента ове манифестације, да се пре свега сретну и друже, опусте и забаве, размене искуства, али и искажу своје таленте, хоби, склоност и харизму.

Ови људи су најбољи доказ да за задовољство и срећу не треба материјално богаство, а тим успешнима, упућен је позив, да би било лепо да се бар понекад друже са овим дивним људима.

Међуопштинску организацију слепих и слабовидих лица, чине подружнице из три суседна града, а локална самоуправа у Прибоју, увек је налазила начина да подржи све идеје и активности ових, упркос потпуно или делимично оштећеном чулу вида, увек расположених и насмејаних особа.

Било је и рецитација, чак стихова непревазиђеног Душка Радовића, а рецитовало се не само на српском језику, већ и на језику који малтене исчезава, на есперанто језику.

Жива реч је за њих незамењива, и значи више од било којих тенолошких достигнућа. Битно је да изађу из четири зида, да се друже, али и покажу шта знају.

"Од речи до нота" - већ је на старту оправдала сврху. Лепо замишљено, лепо и реализовано. Да се искажу и покажу слепи и слабовиди људи, да су и добри музичари и певачи, песници и рецитатори, дрводеље и калемари, мајстори свог заната. То раде за своју, али и за нашу душу.