slideshow04

Предшколцима и првацима у Прибоју Бојанка и Пажљивкова прaвила о саобраћају

У циљу подизање саобраћајне културе на још већи ниво, Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој, традиционално, и ове године, првацима на подручју општине поделио је брошуру "Пажљивкова правила у саобраћају", а предшколцима Бојанку са истом тематиком, из којих, на забаван и деци прилагођен начин, могу да стичу нова знања о правилном а тиме и безбедном понашању у саобраћају.

Циљ је да најмлађи прибојски школарци, прваци и предшколци, као активна и најосетљивија група учесника у саобраћају, буду што безбеднији на путу до школе или вртића, да науче, али да то онда и примене у свакодневном животу, да поштују прописана правила, што подразумева и исправно, али и безбедно понашање у саобраћају.

Подсетимо, у циљу учења али и поштовања правила у саобраћају, Савет за саобраћај, уз подршку локалне самоуправе, у школама и предшколској установи, организује и квиз знања под називом "Пажљивкова смотра". Тако је ове године, екипа другог разреда прибојске основне школе "Вук Караџић", постала шампион Србије у познавању правила о безбедном понашању у саобраћају.

Кроз пројекат "Пажљивкова смотра" ове године учешћа је узело преко 120 хиљада малишана из 80 локалних самоуправа у Србији, а деца су показала завидно знање у познавању правила о безбедном понашању у саобраћају.

У таквој конкуренцији млади Прибојци били су заиста без премца у Србији, на понос своје школе, свог града, али и својих учитељица.

За подизање саобраћајне културе, наших најмлађих суграђана, морају да се укључе сви, породица, школа и надлежне институције, све са циљем да се што више смањи ризик од прекршаја и пре, свега угрожавања живота ових малишана, као најрањивијих учесника у саобраћају.

"Пажљивкова правила у саоабраћају" добили су прибојски прваци, у свих шест основних школа, њих 156, а Бојанке на исту тему, добило је и свих 134 предшколца ПУ "Невен".