banner telefoni naslovna

"Шеснаест дана женског активизма" у Прибоју

Одбор за равноправност полова СО Прибој и Женска иницијатива Прибој, у оквиру светске кампање „Шеснаест дана женског активизма“, а  поводом Међународног дана против насиља над женама, организују Округли сто у понедељак 26.11.2012. године у ТВ сали Хотела Лим у Прибоју са почетком  у 18 часова.

Учесници Округлог стола ће бити сви актери друштвеног живота релевантни за спровођење политике равноправности полова и представници правосуђа Јавна Тужитељка Марица Колџић, Директор Центра за социјални рад Зоран Полић, представник МУП-а, Заменица Председника општине Прибој Весна Југовић, преставници Општинске управе Прибој, Канцеларије за ЛЕР, Одборнице СО Прибој, представници здравства, просвете, медија, удружења грађана, синдиката и жене жртве породичног насиља.

Ово је прва јавна активност новоформираног Одбора за равноправност полова СО Прибој, који је по први пут одлуком СО састављен од представника невладиних организација, грађана и медија. Овогодишња Међународна кампања „Шеснаест дана женског активизма“ започиње 25.11.2012. године обележавањем Међународног дана против насиља над женама, а завршава се 10.12.2012 године Међународним даном људских права. Одбор за равноправност полова СО и ЖИП Прибој ће сем Округлог стола, организовати у току кампање ТВ презентацију и дељење лифлета и промотивног материјала на ову тему, грађанима Прибоја како би их што боље упознали са проблематиком породичног насиља и злостављања жена, а све у циљу подизања нивоа свести и разбијања предрасуда, кроз заједничко деловање на заустављању и искорењивању овог свеприсутног проблема.

ЗАПИСНИК СА ДРУГЕ СЕДНИЦЕ ОДБОРА ЗА РАВНОПРАВНОСТ ПОЛОВА